INFO:
- Propunerile CNFIS privind finanțarea învățământului superior în anul 2021
- Raportul public anual al CNFIS privind starea finanţării învăţământului superior (2019)
- Mențiune: Competiția FDI-2021 nu este încă lansată.
După publicarea în Monitorul oficial a ordinului de ministru care asigură cadrul legal de desfășurare, va urma actualizarea calendarului competiției aflat în Pachetul de informatii, document care a fost publicat în procesul de consultare publică pe site-ul Ministerului Educației și CNFIS. Menționăm că lansarea competiției este condiționată de aprobarea bugetului ME și de stabilirea sumei ce revine FDI. In momentul în care se va stabili calendarul final se vor posta anunțuri de informare pe site-urile CNFIS (http://www.cnfis.ro/) si UEFISCDI (https://uefiscdi.gov.ro/).
CNFIS, în calitatea sa de organism consultativ la nivel național al Ministerului Educației și Cercetării, dezvoltă principii și metode de distribuire a fondurilor publice către universitățile de stat din România. Prin activitatea sa, CNFIS promovează creșterea continuă a calității în sistemul de învățământ superior din România, asigurând pentru toți cetățenii egalitatea șanselor de pregătire în învățământul superior.
Rolul Consiliului este, în principal, de a formula propuneri Ministrului Educației și Cercetării privind necesitățile viitoare de finanțare a învățământului superior, precum și distribuția anuală a fondurilor bugetare pe instituții de învățământ superior de stat din România. Astfel, CNFIS propune anual metodologia de repartizare pe universități a alocațiilor bugetare destinate finanțării instituționale.
Pentru mai multe detalii accesați Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior